Dit is een methode voor zelfreflectief communiceren in de relatie. De methode is gericht op het ontwikkelen van meer Zelfkennis en Inlevingsvermogen; als basis voor een effectieve communicatie in een veilige, vervullende relatie.

 Het is een eenvoudige methode:

  • Waarmee je snel je eigen beeldvorming over de ander, emoties, gedrag en onderliggende behoeften helder krijgt, als ook die van je partner
  • Die je zelfstandig thuis kunt gebruiken met je partner, zowel tijdens de therapie als erna
  • Waarmee je niet alleen oude problemen kunt oplossen maar ook in de toekomst nieuwe problemen kunt voorkomen
  • Die niet alleen leidt tot een verbeterde relatie met je partner, maar ook tot meer autonomie in andere relaties en in andere aspecten van je leven

Share&Check bestaat uit verschillende stappen. Bij de stap zelfreflectie, kun je eventueel gebruik maken van de visuele modellen uit het BOAM-systeem, die sterk vereenvoudigend en ontschuldigend werken. Dit kan een extra bijdrage leveren aan het vermogen om (weer) open en kwetsbaar te durven zijn naar elkaar.

 

Ik probeer de Share&Check methode aan al mijn vrienden en kennissen uit te leggen en gebruik het ook in mijn werk.

DvdT (Adviseur)

 

De S&C methode is echt heel bijzonder. Ik zou willen dat iedereen het zou leren.

NS (Consultant)

Ik vind het erg fijn, dat oude trauma’s niet weg hoeven te zijn en niet opgelost hoeven te worden. Maar alleen al het kunnen uitspreken aan mijn partner, brengt de rust in mezelf terug.  Daardoor is het duidelijk wat bij mij hoort, en krijgen we geen misverstanden.

EM (Docent)

 

Dat ik zonder begeleiding nu een goed gesprek kan voeren met mijn vrouw, in plaats van dat we ruzie krijgen is een wonder. Dit hadden we jaren eerder moeten weten.

LV (Accountant)

Mijn vriend wilde eerst echt niet in therapie en is nu degene die zorgt dat we Share&Check blijven gebruiken.

CP (zorgmedewerker)