Damiët Truijens

Effectieve Relatietherapie
maximaal intensief traject minimale hoeveelheid sessies

Heb je een probleem in je relatie dat zich niet vanzelf oplost?

Hebben jullie onvervulde behoeften of is er agressie/angst/ depressie of eenzaamheid binnen de relatie? Is één van jullie ontrouw geweest? Misschien gaat de opvoedbelasting ten koste van de relatie of voelt het ongelijkwaardig? Is er voortdurend ruzie, in plaats van goede gesprekken en samenwerking, misschien wel door een gebeurtenis die jullie uit elkaar heeft gedreven?

Veel stellen is het gelukt om er met deze therapie samen uit te komen.

Van onbewuste patronen…

De kern van alle relatieproblemen, is wetmatig eigenlijk altijd hetzelfde. Er zijn onvervulde behoeften naar elkaar, hardnekkige beeldvorming over elkaar, en een vicieuze cirkel van negatieve dynamiek met elkaar, waarin we ons slachtoffer voelen van de ander.

Meestal is het eerste waar we tegenaan lopen dat deze elementen voor het grootste deel onbewust zijn. Bij je partner, maar ook bij jou.

Zonder de gesprekken waren mijn partner en uit elkaar gegaan. Nu gaan we trouwen.

– EM (Docent)

…naar zelfkennis & inlevingsvermogen

In de therapie gaan we daarom hard aan de slag met het bewust maken van deze elementen, zodat jullie beiden meer Zelfkennis ontwikkelen. Dit doe je in openheid naar de ander, zodat jullie tegelijkertijd ook meer Inlevingsvermogen in elkaar ontwikkelen.

Heel vaak komen we daarbij verrassende vondsten tegen, die een heel ander licht werpen op jezelf of de ander; en dus ook op de dynamiek in de relatie. Van daaruit begrijpen we negatieve ervaringen uit het verleden beter en kunnen we deze gaan opruimen.

Alles bij elkaar, zal dit automatisch de relatie veranderen.

De share & Check methode

Snel resultaat, door dagelijks zelfstandig gebruik, in de thuissituatie

Tijdens de therapie los je niet alleen jullie huidige problemen op, maar worden jullie tegelijkertijd getraind in zelfreflectief communiceren. Dit doen we door middel van de Share&Check methode. Zo kun je zelfstandig toekomstige problemen voorkomen en oplossen.

De strakke regels van de vorm garanderen jullie thuis dezelfde veiligheid, die je binnen een therapie van de therapeut krijgt. Zodat je zeker weet dat er in een gesprek geen ruzie en geen nieuwe schade aan de relatie ontstaat, maar dat een gesprek leidt tot nieuwe inzichten.

Tussen de therapiesessies door, ga je samen thuis oefenen met Share&Check. Hierdoor gaat jullie proces sneller en heb je minder sessies nodig om tot een positieve verandering te komen.

Ik dacht van tevoren dat we heel lang in therapie zouden moeten, maar wij bleken na 8 sessies al klaar. Als ik dat eerder had geweten dan hadden we niet zo lang gewacht.

– CP (zorgmedewerker)

Share&Check methode

De S&C methode is echt heel bijzonder. Ik zou willen dat iedereen het zou leren.

– NS (Consultant)

Boeken

BOAM-diagnostiek

Wetenschappelijk onderzoek

Gezinstherapie

Er was nog nooit iemand geweest die mij op zo’n manier kon spiegelen. Confronterend, maar het heeft mijn huwelijk en ook mijn baan gered.

-LV (accountant)

Over Damiët Truijens

Ik ben een bevlogen senior met ruim twintig jaar ervaring. Ik vind het fijn als mijn werk effect heeft op iemands leven en geluk, want goede relaties zijn immers een essentiële basisbehoefte van ieder mens.

De ontwikkeling van Zelfkennis & Inlevingsvermogen staat centraal in mijn werk en mijn leven. Ik ben zelf ervaringsdeskundig in vallen en weer opstaan, leren van mijn fouten en zo meer autonomie en levensgeluk ontwikkelen in mijn leven. Door mijn werkervaring en levenservaring ben ik goed geworden in het herkennen patronen in een pril stadium, het scheppen van een veilige basis voor confronterende inzichten en in het vertalen daarvan naar concrete stappen.

Wetenschappelijk onderzoek

UvA minds (Academisch behandelcentrum voor Ouder en Kind) doet onderzoek naar het effect van de BOAM-diagnostiek op behandeling van kinderen in de specialistische jeugd-GGZ.

Tussen de therapieën door schrijf ik een boek over de BOAM-diagnostiek en de Share&Check-methode.

Ik vind de begeleiding van Damiët fantastisch. Ik heb meerdere goede therapeuten gehad, maar Damiët stijgt er ver bovenuit.

– NS (consultant)

Hoe werkt het?

  • We hebben eens in de twee weken één sessie van een uur (gemiddeld twee sessies per maand).

  • Tussen de sessies door werken jullie zelfstandig met de Share&Check methode.

  • Aan het begin van een traject, plan ik graag één of twee keer een dubbelsessie in om het proces goed op gang te krijgen.

  • De duur is afhankelijk van jullie situatie. Er zijn trajecten van drie maanden, maar ook van twee jaar. Een gemiddelde relatietherapie duurt een half jaar.

  • Ik pas me flexibel aan jullie behoeften, mogelijkheden en proces aan.

Op dit moment is er een wachtlijst

Online

Relatietherapie kan ook prima online, in een beveiligde digitale omgeving. Mits jullie een groot scherm en een goede internetverbinding hebben. Meestal starten we met twee live-sessies om de werkrelatie goed op te bouwen.

Amsterdam Centrum

UvA minds (Academisch Behandelcentrum)
Banstraat 29
1071 JW Amsterdam

Kosten

€115,-per uur (inclusief 21% btw)

(Starten na 17:30: Toeslag € 30,- per uur)
Betaling achteraf, per maand, via een digitale factuur.

Relatietherapie wordt in Nederland niet vergoed en er moet btw over worden afgedragen.

“Sinds enkele jaren zetten wij, met veel vertrouwen, Damiët in om onze cliënten die vastlopen in hun behandeling te begeleiden met haar unieke BOAM-diagnostiek en haar systemische aanpak.

Damiët is een zeer betrokken, warme en duidelijke therapeut, die in staat is om, zelfs bij complexe problematiek, cliënten inzicht te geven in hun gedrag en patronen binnen hun relaties, en daarin veranderingen aan te brengen.”

– Dorreke Peijnenburg, Teamleider UvA minds, GZ-psycholoog


Plan een gratis intake

Wil je deze aanpak proberen? Kom naar Amsterdam of we spreken online af.

d.truijens@boam.eu

+31 (0)6 40023435